sâmbătă, 19 decembrie 2009

Narcisa Suciu



MusicPlaylistRingtones
Create a playlist at MixPod.com

Narcisa Suciu s-a nascut In Baia Mare, pe 27 Ianuarie 1975. A absolvit Liceul Mihai Eminescu din Baia Mare, Sectia Franceza-Engleza. Intre 1992-1995 urmeaza cursurile Facultatii de Music-Hall Din Cadrul Universitatii Ecologice Din Bucuresti.

De 8 ani este vegetariana convinsa, regim adoptat si de fiica ei, Daria (7 ani), care are acelasi baby-sitter din prima zi si pana azi, in persoana fratelui Narcisei, Emil.
Posesoare a unui automobil de lux, dar nu indrazneste sa-si ia permis de conducere, pentru ca pastreaza pe corp urmele catorva accidente rutiere.
In 2001 la Zrenjanin (Yugoslavia) a fost la 2 puncte de marele premiu al festivalului care era un Opel Vectra (cu piesa `Lioara, Lioara `, pe care o fredonau in hotel toti ceilalti concurenti)
De cand a venit in Bucuresti (9 ani) sta cu chirie, desi are un apartament repartizat de primarie, dar abandonat de constructori.
Culoarea parului ei este naturala, desi nici macar fiica ei nu crede lucrul acesta.
Este invitatul prioritar al actiunilor caritabile (vizandu-I pe copiii defavorizati) - in preajma Craciunului trecut a alinat suferintele unei fetite de 11 ani internata cu arsuri grave la Spitalul “Gr. Alexandrescu” iar de Sf. Maria a concertat pentru strangerea fondurilor necesare unui orfelinat din Covasna
Sustine activitatea copiilor supradotati (monitorizati de Fundatia “H.Coanda”) in acest sens donandu-si pentru o licitatie pe internet premiul obtinut la Festivalul CERBUL DE AUR in 1997, trofeu care - licitat intens timp de o luna - a ajuns la un fan din Spania.
Premii:
•Trofeul Ursuletul de Aur - Baia Mare (1991);

•Trofeul Floare de Colt - Cluj (1992);

•Premiul I la Festivalurile de Muzica Pop de la Iasi si Alexandria (1995)

•Premiul III La Cerbul De Aur (1997)

•Trofeul `Festivalului Cantecului De Dragoste` cu piesa `Poate Tu, Poate Eu` (2002)

•Trofeul pentru ` Cea Mai Buna Voce Feminina ` la Festivalul ` Celor 3 Mari ` (Varna , 2003)

Momente importante:
Februarie 1996 - semneaza un contract de manageriat si reprezentanta cu Fundatia Culturala Phoenix;
In acelasi an incepe o colaborare stransa cu Mircea Rusu, sustinind numeroase spectacole cu Mircea Rusu Band; participa la inregistrarea discurilor `Omu` bun si pomu copt` si `Chef in Grozavesti`;
1996 participa impreuna cu Mircea Rusu Band la spectacolul Viata de roman, organizat de Fundatia Culturala Phoenix in finalul festivalului Cerbul de aur de la Brasov;
Sustine un micro-recital la festivalul de muzica pop Mamaia `96;
1997: se consolideaza urmatoarea formula artistica de colaborare: Narcisa Suciu (vocal, texte), Daniel Craciun (vocal, chitara, compozitie) Petre Cotarcea (claviaturi, aranjament orchestral) ;
Canta in deschiderea concertului extraordinar sustinut in Romania de Joan Baez (22 iunie 1997);
Spectacolul O intamplare a fiintei, cu participarea extraordinara a Leopoldinei Balanuta, la Teatrul Mic (27 ianuarie 1998);
2001 - reprezinta Romania la Festivalul international de la Zrenjanin (Yugoslavia) cu piesa `Lioara, Lioara` si se claseaza pe locul 2 (locul 1 – si singurul premiu, un Opel Vectra - fiind castigat la 2 puncte diferenta)
2002 - participa alaturi de Paula Seling, Silvia Stefanescu, Victor Rebengiuc si Mariana Mihut, Florentin Milcoff si Horia Moculescu, la un turneu de 8 spectacole in Canada (sept-oct)
2003 -recital la festivalul `Callatis `
- turneu in Europa (Germania, Austria, Italia, Marea Britanie, Suedia) alaturi de GASCA DE ACASA,Paula Seling & 7 TH HEAVEN,ATAC si Victor Socaciu (iunie)
- microrecital in deschiderea concertului extraordinar JOAN BAEZ in Bucuresti (11 iulie 2004) si , in finalul concertului, duet cu legenda folk-ului mondial la piesa… `Rau ma dor, ochii, ma dor ` , culeasa de Joan Baez in 1997 (cu prilejul primului concert in Romania) si studiata intre timp cu trupa proprie.
- invitata la aniversarea a 50 de ani de atestare documentara a comunitatii romanesti din Toronto (25/26 septembrie)
- recital impreuna cu GASCA DE ACASA in deschiderea si inchiderea turneului NINO D’ANGELO IN ROMANIA (14 /20 noiembrie)
- recital in Londra – ` Club Bretania ` - la Revelion 2005












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu